• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Maspalomas 2019

x
Vakantie Maspalomas 2019
Dé bestemming voor een ontspannende vakantie in een mooie omgeving is Maspalomas in het zuiden van Gran Canaria. Het is de oudste badplaats van het eiland, dus aan culturele overblijfselen geen gebrek. De hoofdstad is met haar historische bouwwerken (waaronder het huis van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus!) beslist ook een bezoek waard. En met in de nabije omgeving een beschermd natuurgebied zit ook de natuurliefhebber of wandelaar hier goed. De badplaats heeft aan de gezellige boulevard maar liefst twee grote stranden. Bovendien zijn op kleine afstand winkelcentra te vinden voor wie ook op vakantie graag de shopaholic uithangt. Tijdens uw vakantie in Maspalomas in 2019 valt er meer dan genoeg te beleven!

Een serene badplaats

Maspalomas is een fijne badplaats voor wie op vakantie eenvoudigweg wil relaxen. Voor ontspanning kunt u terecht op het strand, de boulevard en in de mooie en interessante omgeving van de plaats. Wilt u toch een avond uit, dan kunt u met de taxi naar het naastgelegen Playa del Inglès, alwaar hippe uitgaansgelegenheden te vinden zijn. In Maspalomas zijn de vakantieparken mooi aangelegd en de resorts zijn luxueus. Voor ieder budget heeft de badplaats genoeg te bieden, dus oriënteert u zich hier alvast op het uitgebreide aanbod!

Maspalomas, het toeristische hart van Gran Canaria

Maspalomas vormt samen met het naastgelegen Playa del Inglès het toeristisch hart van Gran Canaria. Het is de oudste badplaats van het eiland en naar alle waarschijnlijkheid heeft de plaats bovendien haar naam te danken aan een historisch figuur. Namelijk ofwel Rodrigo Mas de Palomar ofwel Francisco Palomar die zich beiden op het eiland vestigden en respectievelijk soldaat en slavenhandelaar waren. Het stadje heeft ondanks het grootschalig toerisme haar oorspronkelijke karakter nooit verloren. Deze badplaats is daarom dé bestemming voor zon- en cultuurliefhebbers. Accommodaties zijn wel met de tijd meegegaan; tijdens uw vakantie in Maspalomas kunt u verblijven in prachtige hotels en ruim opgezette bungalowparken.

Rust, cultuur en sport, maar bovenal gezelligheid

Maspalomas is ideaal voor de vakantieganger die rust zoekt. Dat betekent echter niet dat er niets te beleven valt. Een historisch themapark vertelt de cultuurminnende reiziger over de geschiedenis van het Gran Canaria; overal in de wijde omtrek vinden marktjes plaats en ook sporters kunnen hun hart ophalen in het water of bijvoorbeeld op de uitgestrekte golfbaan. Hoofdstad Las Palmas is in cultureel opzicht een bezoek waard, al is het maar omdat de voormalige woning van Cristoffel Columbus hier nog te bewonderen is. De badplaats zelf heeft nog een ouderwetse vuurtoren en de boulevard is een centrum van gezelligheid met winkeltjes, restaurants en bars. ’s Nachts wordt het hier wel wat stiller, dus om toch van het uitgaansleven te genieten kunt u voor een klein bedrag de taxi naar Playa del Inglès nemen.

De ongelofelijke natuur van Gran Canaria

Vulkanische activiteit heeft letterlijk het eiland gevormd en is de reden voor de bijzondere flora en fauna op Gran Canaria. Wat noordelijker op het eiland ligt een uitgestrekt natuurpark, maar als u in Maspalomas verblijft, kunt u het ook dichter bij huis zoeken. De badplaats beschikt namelijk over maar liefst twee prachtige zandstranden. Daarachter ligt nog een duingebied dat zeker noemenswaardig is, want het doet denken aan een woestijngebied in het klein.

Zonnig weer en lekker eten

Aangezien Maspalomas aan de zuidkust van Gran Canaria gelegen is, heeft het overwegend te maken met droog, warm weer. Ideaal voor een zonvakantie aan mooie stranden dus. Bij zonnig genieten hoort eigenlijk ook wel lekker eten en dat kan in de locale restaurantjes volop. Behalve restaurants die vrijwel alle buitenlandse keukens vertegenwoordigen, kunt ook de streekgerechten met Spaanse invloeden proeven.

Meer over Maspalomas >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01