• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
 • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
 • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Tenerife 2019

x
Vakantie Tenerife 2019
Sprookjesachtig Tenerife voor de westkust van Afrika wint nog altijd aan populariteit. Voornamelijk Nederlandse belangstelling voor het eiland is gedurende de laatste jaren flink gestegen. En dat is niet zo vreemd, want Tenerife heeft ook alles om het iedere vakantieganger naar de zin te maken. Het toeristisch hart van het eiland wordt gevormd door de zuidwestelijk gelegen kustplaatsen Playa de las Américas, Costa Adeje en Los Cristianos, terwijl u meer landinwaarts op vakantie op Tenerife in 2019 juist ultieme rust vindt.

Bijna te veel activiteiten om op te noemen

De vroegste bevolking van Tenerife waren de Guanchen. Zij lieten heel wat cultureel erfgoed achter, maar pas recentelijk is over hen meer bekend geworden. Voor de vroegste geschiedenis van het eiland is het ontzettend interessant een bezoek te brengen aan het museum van Tenerife. Maar er is meer te beleven. Overal op het eiland worden gemarkeerde wandelpaden door de mooiste omgevingen aangegeven en tal van watersporten is te beoefenen. Door de aanwezigheid van de passaatwind kan bovendien altijd uitstekend gewindsurft worden. In de zeestrook tussen Tenerife en het veel kleinere La Gomera zwemmen scholen dolfijnen en walvisachtigen. Heel bijzonder is het een bootexcursie te ondernemen om deze dieren te bekijken. Het Siam Park wordt wel het mooiste waterpark ter wereld genoemd en is alleen daarom al een bezoek waard. En uiteraard is het beklimmen van het hoogste punt van Spanje – de Pico del Teide – een echte must do.

Heel diverse landschappen op de grootste van de Canarische Eilanden

Tenerife heeft mede dankzij de vroegere vulkanische activiteit een rijke subtropische vegetatie. Er is dus natuurschoon in overvloed om u over te verbazen tijdens uw vakantie op Tenerife. In vruchtbare valleien zijn uitgestrekte banaanplantages aangelegd en centraal gelegen op het eiland ligt het natuurreservaat Parque Nacional del Teide. Een bijzonder en voor ons ongewoon gezicht zijn de stranden; dit zijn namelijk overwegend zwarte lavastranden. En voor wie graag uurtjes op het strand doorbrengt, zit op Tenerife wel goed. Het eiland geniet gemiddeld minimaal zes zonuren per dag, wat in het hoogseizoen oploopt tot zelfs elf uur. De temperatuur van het zeewater is bovendien het hele jaar door aangenaam; dit schommelt namelijk tussen 19 en 25 graden Celsius.

Traditioneel dineren op Tenerife

Wat lekker eten betreft ten slotte heeft Tenerife een uitgebreid aanbod. Zeker in de toeristische plaatsen zijn vrijwel alle buitenlandse keukens vertegenwoordigd. Maar als u komt voor de traditionele gerechten van het eiland zelf, dan moet u in meer landinwaarts gelegen dorpjes absoluut de papas arrugadas met peper- of koriandersaus proberen. Vanwege de grootschalige geitenhouderij in het verleden, behoort ook de lokale geitenkaas tot de specialiteiten; Tenerife kent een heuse kaastraditie.

Playa de Las Americas

Zuidelijk gelegen op het Spaanse eiland Tenerife vindt u Playa de las Américas. Deze badplaats is in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd naar idee van enkele Amerikaanse projectontwikkelaars, wat ook de oorsprong van de naam verklaart. Men had voor ogen de ideale badplaats te creëren, en dat is gelukt. In Playa de las Américas is voldoende amusement te vinden en ook activiteiten zijn er volop te ondernemen. In de directe omgeving zijn aquaparken waar vooral kinderen zich eindeloos zullen vermaken, verschillende golfbanen zijn aangelegd en aan de kust kunt u erop rekenen dat alle mogelijke watersporten worden aangeboden bij de duikcentra. De shopaholics kunnen zich uitleven in meerdere (tax free!) winkelcentra en het gezellige Veronica Strip is the place to be om te genieten van het bruisend nachtleven, maar ook om overdag iets te drinken op een gezellig terrasje. Wilt u echt iets bijzonders, dan kunt u per duikboot het onderwaterleven voor de kust ontdekken vanuit Las Galletas. Kortom, aan leuke activiteiten geen gebrek in de badplaats!

De zogenoemde ‘Vruchtbare Parel van de Canarische Eilanden’ heeft uiteraard ook prachtige natuur te bieden. Vulkanisch landschap wordt afgewisseld met groene natuurparken en bergketens in het binnenland en het zeewater is helderblauw. Te paard op verkenningstocht door het landschap is een geweldige belevenis. Naar de mooiste stranden hoeft u in ieder geval niet lang op zoek; Playa de las Américas zelf beschikt al over drie prachtige zandstranden. Surfers weten hun weg naar Carlota Playa met haar sterke branding altijd wel te vinden, terwijl Camison Playa voornamelijk gezinnen trekt vanwege de langzaam aflopende zeebodem, waardoor kinderen hier fantastisch kunnen spelen. En Europe Playa ten slotte dat direct aan de gezellige boulevard ligt. Bovendien wordt Tenerife gekenmerkt door heerlijk warme zomers en milde winters met ook nog een behoorlijk aantal zonnige dagen; het eiland is dus het gehele jaar door een fijne vakantiebestemming. De Amerikaanse projectontwikkelaars kozen voor Playa de las Américas voor het droogste en zonnigste stuk van het eiland, zodat de vakantieganger zich verzekerd weet van een warm en onbewolkt verblijf!

Rekening houdend met de vele vakantiegangers in Playa de las Américas, treft u hier restaurants met keukens van de meest uiteenlopende nationaliteiten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw kroost niets naar hun smaak vindt; van Italiaans en Japanse sushi tot Spaanse tapas, alles is vertegenwoordigd. Voor het proeven van de meer lokale keuken kunt u het best naar de dorpjes iets landinwaarts gaan. De restaurants hier serveren traditionele gerechten en waagt u zich dan zeker eens aan de ‘vieja’ ofwel papegaaivis!

Costa Adeje

In de gemeente Adeje op Tenerife is Costa Adeje dé toeristen trekkende badplaats. Ruim twee miljoen vakantiegangers bezoeken jaarlijks deze badplaats. Maar deze populariteit kwam pas tegen het einde van de negentiger jaren vorige eeuw op gang. Daarvoor was het een heel gewoon havenstadje. De late opkomst van toerisme naar de badplaats droeg ertoe bij dat voornamelijk in de oude binnenstad nog veel van de historie bewaard is gebleven.

Behalve de authentieke binnenstad van Costa Adeje is ook op de rest van Tenerife ontzettend veel te zien en te doen. Zo is de top van de vulkaan El Teide niet alleen het hoogste punt van het eiland, maar tevens van heel Spanje. Het beklimmen ervan loont de moeite met een spectaculair uitzicht. En niet slechts in Egypte zijn er piramides, op Tenerife kent men de mysterieuze piramides van Güímar. Enorme kunstcollecties zijn te bewonderen in de vele musea die het eiland rijk is en de stad zelf biedt nog alle mogelijkheid tot sportiviteit in en op het water. Daarnaast zijn enkele excursies zeer de moeite waard. Een boot vaart regelmatig uit vanuit de jachthaven om dolfijnen en walvissen te spotten en een bezoek aan het piratendorp Masca is een ware belevenis. Daarnaast zijn in de jachthaven van Costa Adeje diverse duikscholen gevestigd waar u uw PADI-brevet kunt halen.

Costa del Silencio

Costa del Silencio is een kleine badplaats aan de zuidkust van het mooie eiland Tenerife. Het plaatsje beschikt over een zand- en grindstrand, namelijk het Silencio-strand. De kust is verder zeer rotsachtig en de omgeving is heuvelachtig. Costa del Silencio ligt ongeveer 1 km van het plaatsje Las Galletas. Hier vindt u een kleine haven en het Las Galletas-strand, wat voornamelijk bestaat uit keien en zwart zand. Achter het strand bevindt zich een promenade met diverse leuke winkeltjes en restaurants. Las Galletas is tevens een prachtige plaats om te duiken of maak diverse wandelingen en ontdek het mooie Canarische eiland Tenerife.

Los Cristianos

Los Cristianos is een authentiek vissersdorp gelegen aan de zuidoostkust van het prachtige eiland Tenerife. Het dorp is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige badplaats met mooie stranden en een zeer gezellig centrum, wat bestaat uit het grote en kleine centrum. Het kleine centrum is autovrij en heeft een leuke promenade met een plein en wat winkeltjes en terrasjes. Het grote centrum heeft diverse smalle steegjes en straatjes met een promenade en gezellige pleintjes. Er zijn drie stranden bij Los Cristianos en alle bestaan uit fijngrind en zijn. Deze stranden zijn zeer kindvriendelijk en er zijn leuke restaurantjes en barretjes. Wilt u wat anders dan op het strand liggen, ga dan eens op excursie om walvissen en dolfijnen te bekijken. Bekijk snel ons aanbod voor 2019!

Meer over Tenerife >

Vergelijk 55 vakanties in Tenerife

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


8.1

Hotel Best Tenerife


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Internet
 • All Inclusive
 • 2 Buitenzwembaden
 • Kinderzwembad
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
5 aanbieders
8.8

H10 Conquistador


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Brunch
 • Showcooking
 • All Inclusive
 • Entertainment
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
5 aanbieders

H10 Las Palmeras


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Bagageruimte
 • Milieukeurmerk
 • Minigolf
 • Animatie
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
5 aanbieders
7.7

Parque Del Sol


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Entertainment
 • Buitenzwembad
 • Sauna
 • Jacuzzi
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders
7.8

Parque Santiago 3


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Wasservice
 • Logies
 • Miniclub
 • 2 Buitenzwembaden
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders
8.1

Melia Jardines del Teide


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Showcooking
 • All Inclusive
 • Squash
 • Entertainment
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
4 aanbieders
7.7

La Pinta Tenerife


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Animatie
 • Miniclub
 • Buitenzwembad
 • Kinderzwembad
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders
7.6

Noelia Sur


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Internet
 • Babysitservice
 • All Inclusive
 • Entertainment
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

Parque Cristobal Tenerife


Canarische Eilanden • Tenerife
 • WiFi
 • All Inclusive
 • Entertainment
 • 2 Buitenzwembaden
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders
7.9

Sol Sun Beach


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Wisselkantoor
 • Halfpension
 • Entertainment
 • Snackbar
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders
8.9

Bahia Principe Costa Adeje


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Squash
 • Duiken
 • Entertainment
 • 3 Buitenzwembaden
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders
6.3

Parque Santiago IV


Canarische Eilanden • Tenerife
 • Logies
 • 2 Buitenzwembaden
 • 2 Bars
 • Afstand tot het strand 300 meter
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01