• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie El Gouna
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie El Gouna 2019

x
Vakantie El Gouna 2019
El Gouna behoort tot de mooiste Egyptische badplaatsen gelegen aan de Rode Zee. De unieke stad wordt tijdens het toeristisch hoogseizoen immer druk bezocht. En dan te bedenken dat het allemaal begon met een vermogend man op zoek naar de mooiste plek langs de Egyptische kustlijn van de Rode Zee om daar zijn droomhuis met aanlegsteiger te bouwen. En zo geschiedde op de plek die anno 2019 El Gouna heet. Vele vrienden van de man volgden en in de woestijn is een waar paradijsje gecreëerd.

De moeite waard in het Venetië van Egypte en omgeving

Tijdens uw vakantie in El Gouna zal snel blijken waarom het ook wel eens het Venetië van Egypte genoemd wordt; de kunstmatig aangelegde stad bestaat uit diverse eilanden die door kanalen van elkaar gescheiden zijn. Deze eilanden zijn door bruggen verbonden, waardoor het aan het bijzondere aangezicht van Venetië doet denken. Een wandeling door het centrum van de badplaats is dan ook een hele belevenis; kronkelige straatjes, gezellige terrasjes, winkeltjes en ’s avonds openen de verschillende uitgaansgelegenheden hun deuren. Zelfs een golfbaan met 18 schitterend aangelegde holes en een jachthaven mogen in El Gouna niet ontbreken. Zoekt u het buiten de badplaats, dan zijn meerdere excursies mogelijk; per kameel of jeep de woestijn in of een avond cultuur proeven bij de Bedoeïen bezorgt u geheid een onvergetelijke ervaring. Ook ligt El Gouna op overzienbare afstand van het historische Caïro en Luxor, dus trek zeker eens tijd uit voor deze indrukwekkende steden.

Ideale duikomstandigheden

Als we het over het natuurschoon van El Gouna hebben, bedoelen we daar uiteraard de stranden mee. De badplaats telt ruim tien kilometer kustlijn met prachtige, brede zandstranden. Het warme zeewater is helder azuurblauw en dat draagt natuurlijk ook bij aan het duikplezier. Duikliefhebbers van over de hele wereld reizen dan ook af naar de Rode Zee vanwege de mooie duiklocaties en een aantal van de meest noemenswaardige hiervan liggen precies voor de kust van El Gouna. Het onderwaterleven rond de koraalriffen is rijk en vol kleur, maar op plekken als Abu Nuhas kan zelfs ook naar enkele scheepswrakken gedoken worden.

El Gouna als vakantieoord voor de Egyptenaren

Gelegen in de woestijn kent El Gouna uiteraard een klimaat waarmee u zich verzekerd weet van een zonnige vakantie. Jaarlijks valt in de badplaats slechts drie millimeter neerslag. Ter vergelijking, in Nederland valt gemiddeld bijna 800 millimeter per jaar! Wilt u tijdens uw vakantie kennis maken met de lokale keuken, dan zit u goed in de restaurantjes bij de jachthaven. De gerechten hebben invloeden uit de Griekse, Turkse en Franse en zelfs Engelse en Italiaanse keuken. De menukaart is vaak uitgebreid, zodat u zich aan velerlei heerlijkheden tegoed kunt doen, maar houdt er rekening mee dat de porties groot zijn. Een aantal grotere hotels in El Gouna bieden u overigens nog de mogelijkheid van ‘dining around’; bij een halfpension of all inclusive vakantie kunt u dineren in alle restaurants die hierbij aangesloten zijn en zo bent u niet gebonden aan het restaurant van uw accommodatie. Kortom, El Gouna is een veelzijdige bestemming waar u op het strand kunt ontspannen maar ook voldoende mogelijkheid heeft tot uitstapjes om al het moois van het land van de farao’s te ontdekken. Niet voor niets komen zelfs de Egyptenaren in deze badplaats vakantie vieren, ervaar het zelf tijdens uw vakantie in 2019!

Meer over El Gouna >

Vergelijk 2 vakanties in El Gouna

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


8.1

Three Corners Rihana Inn


Egypte • El Gouna
  • Kinderbuffet
  • Fietsverhuur
  • All Inclusive
  • 3 Buitenzwembaden
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders

Panorama Bungalows El Gouna


Egypte • El Gouna
  • Golf
  • Duikschool
  • Animatie
  • Buitenzwembad
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
3 aanbieders

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01