• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Rode Zee
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Rode Zee 2019

x
Vakantie Rode Zee 2019
De Rode Zee is een lange zeestraat waaraan de gehele oostzijde van Egypte grenst. Het land heeft een behoorlijk aantal badplaatsen langs deze kustlijn, waarvan Sharm el Sheikh, Hurghada en Marsa Alam de bekendste zijn, maar ook het fraaie El Gouna is het vermelden waard. In deze en andere badplaatsen kunt u fantastisch vakantie vieren. De mogelijkheden zijn er eindeloos; heerlijk tot rust komen op het strand of kies juist voor een actieve vakantie vol cultuur en avontuur. Een vakantie aan de Rode Zee biedt precies wat u zoekt in 2019!

Veel mogelijkheden tot het ondernemen van uitstapjes

De badplaatsen gelegen aan de Rode Zee zijn stuk voor stuk de moeite waard. Heel populair onder vakantiegangers is Hurghada, en niet in de laatste plaats vanwege de vele watersportmogelijkheden. Ook een aanrader is een bezoek aan het havenstadje El Quseir, waar de overblijfselen van een moskee en een Turks fort bezichtigd kunnen worden. El Gouna staat bekend om de mooie verblijfsaccommodaties en gezellige terrasjes. Vanuit alle verschillende badplaatsen kunnen bovendien veel excursies ondernomen worden, zoals een avond sterren kijken of een rit op een kameel de woestijn in. Historische steden als Caïro en Luxor zijn bovendien snel en goed bereikbaar, hoewel enigszins afhankelijk van de badplaats waar u verblijft.

Perfecte duikomstandigheden

De badplaatsen zijn in meerdere opzichten heel divers, maar de schoonheid van de Rode Zee is een gemeenschappelijke factor. De blauwwieren die soms in grote hoeveelheden in de zee voorkomen en het water een rode gloed geven verklaren de herkomst van de naam. De Rode Zee wordt geroemd om haar fascinerende koraalriffen die zich voor de gehele Egyptische kustlijn – met schitterend witte zandstranden – uitstrekken. Kleurrijke vissen en koralen treft u hier aan en op meerdere plekken zijn ook gezonken scheepswrakken te vinden. Doordat de zee wordt begrenst door twee woestijnen waar nauwelijks neerslag valt, is het zeewater warm en ongelofelijk helder. Kortom, ideale omstandigheden om te duiken naar al het moois dat schuilgaat onder het wateroppervlak.

Regen? Wat is dat?

Gaat u op vakantie langs de Rode Zee, dan kunt u als visliefhebber uw hart ophalen. Verder is de Egyptische keuken een mix van Middenoosterse gastronomie en Franse, Italiaanse en vooral Griekse invloeden. Bij vrijwel iedere maaltijd hoort pita-brood, waarvan verschillende soorten bestaan. Door velen wordt Shamsi als het lekkerste brood beschouwd, maar dit zult u alleen tegenkomen in het zuiden van Egypte. Het klimaat in de badplaatsen langs de kustlijn is overal even goed; regen is een zeldzaamheid en temperaturen liggen altijd hoog. Zo is een vakantie aan de Egyptische Rode Zee het hele jaar door mogelijk!

Meer over Rode Zee >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01