• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Gozo
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Gozo 2019

x
Vakantie Gozo 2019
Gozo is een zustereiland van het grotere Malta. Die laatste mag zich dan profileren als echte toeristenbestemming, Gozo blijft bescheiden op de achtergrond en onderscheidt zich door haar rustieke karakter en de groene omgeving. En behalve de aanwezigheid van het natuurschoon, speelt Gozo ook in cultureel opzicht een rol. Naar wat men aanneemt is de mythologische nimf Calypso namelijk bewoonster van het eiland geweest en het cultureel erfgoed kenmerkt zich door invloeden van alle verschillende overheersers die het eiland gekend heeft. Een vakantie op Gozo in 2019 wordt ontegenzeggelijk een reisje door de geschiedenis!

Heerlijk wandelen

Gozo is een zeer mooi heuvelachtig eiland gelegen in de buurt van Malta. De omgeving is zeer mooi met prachtige helderblauwe baaien en de stad is ideaal voor mensen die rust zoeken. Het eiland is zeer geschikt voor prachtige wandelingen door de imposante valleien met een prachtig landschap.

Prachtig zandstrand op Gozo

Aan de noordkust van het eiland Gozo is het Ramla Bay strand, een prachtig zandstrand. Verder zijn er enkele kleine strandjes en baaien aan de kustlijn te vinden. Wanneer u goed zoekt vindt u misschien wel een privéstrand. Massatoerisme komt hier niet voor, dus de voorzieningen voor toeristen zijn meestal eenvoudig.

Vervoer en cultuur op Gozo

Wanneer u naar Gozo op vakantie gaat is het aan te raden om daar een auto te huren. Er zijn ook taxi’s, maar zeer weinig en relatief duur. Het eiland is zeer mooi om zelf te verkennen en de mooie plekjes van het eiland te ontdekken. Bezoek ook eens de indrukwekkende ruïnes van de Ggantija tempels. Deze tempel is gebouwd is 2800 voor Christus is moet u zeker gezien hebben.

Kleinschalig toerisme op Gozo

Met massatoerisme is men hier onbekend. De keerzijde daarvan is dat de meeste voorzieningen wat primitiever zijn, maar daar staat tegenover dat de vakantieganger het authentieke Gozo en de rust van een eeuwenoud eiland ervaart. Strandjes zijn niet druk bezocht en in verborgen baaitjes heeft u zelfs kans op een heel strand voor uzelf. Ook wat betreft verblijfsaccommodaties kent de stad een bijzonderheidje; farmhouses zijn hier erg in trek. De oude boerderijen zijn omgebouwd tot prachtige gastenverblijven. Beleef Gozo ook op deze unieke manier en kies hier uw ideale accommodatie op het eiland!

Meer over Gozo >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01