• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
 • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
 • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Mauritius
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Mauritius 2019

x
Vakantie Mauritius 2019
Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan wat behoort tot de Maskarenen Archipel. Tot deze archipel behoren ook nog een aantal andere eilanden waarvan er een groot aantal nog onbewoond zijn. Het eiland bevindt zich ten oosten van het Afrikaanse Continent, ter hoogte van Zimbabwe en ten oosten van het eiland Madagaskar. Het eiland is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht ( 70 kilometer lang en 40 kilometer breed). Mauritius heeft een zeer afwisselend en fascinerend landschap. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en ontstond ruim 8 miljoen jaar geleden. De vulkanen werken inmiddels allang niet meer maar wat u er nog van terugvindt zijn miljoenen vulkanische basaltstenen, bergen met zeer bijzondere vormen, rivieren en diepe ravijnen met indrukwekkende watervallen.Verder vindt u in het binnenland nog een groot aantal kratermeren. Een klein deel van de begroeiing van het eiland bestaat nog uit het oorspronkelijke tropisch oerwoud. De berghellingen op het eiland lopen uit naar een zeer indrukwekkende kust. Deze kust met haar turkooizen lagunes, idyllische witte stranden en imposante koraalriffen vormt de grootste trekpleister van het eiland. De officiële talen op het eiland zijn Engels en Frans. De omgangstaal is Creools. Het eiland dankt haar naam aan de Hollanders. Zij vernoemden het eiland naar prins Maurits, zoon van Willem van Oranje. Na de Hollanders kwamen de Fransen en tot slot de Engelsen. Sinds 1968 is het eiland onafhankelijk en sinds 1992 is het eiland een republiek met een eigen staatshoofd.

Klimaat


Op Mauritius kunt u het hele jaar door terecht voor een heerlijk warme strandvakantie. De gemiddelde temperatuur is 27 graden. Op het eiland heerst een tropisch klimaat met 2 seizoenen. De hoogste temperaturen vindt u in de vochtige zomer tussen november en april. Dan is het tussen de 25 en 35 graden Celsius. In de zomer zorgt de passaatwind verder voor een aangenaam koele bries. De winter duurt van mei tot november en is met een gemiddelde temperatuur van minimaal 25 graden overdag en 16 graden ’s nachts ook nog zeer aangenaam. Juni, juli en augustus zijn de droogste maanden met de laagste luchtvochtigheidsgraad. In december en januari is de kans op regen het grootst en bestaat er tevens kans op een cycloon. Deze stormen komen incidenteel langs Mauritius maar gaan meestal meer richting de andere eilanden. Alle hotels zijn zeer goed voorbereid op een eventuele storm. Plaatselijk zijn er op het eiland ook nog vaak grote verschillen. Aan de kust is het warm en droog, in het binnenland is het enkele graden koeler en valt er veel meer regen. Hittegolven komen op het eiland vrijwel nooit voor.

Informatie & Bezienswaardigheden


Algemeen
Het toerisme vormt de derde bron van inkomsten voor Mauritius. Jaarlijks bezoeken zo’n 500.000 toeristen het eiland. De vlucht van Schiphol naar Mauritius duurt ongeveer 12 uur. Op het eiland zijn goed geasfalteerde wegen. Men rijdt er links. Er is tevens een uitgebreid busnetwerk. Bij een vakantie korter dan 3 maanden heeft u geen visum nodig. Het prijsniveau van Mauritius ligt iets lager dan in Nederland. De hoofdstad is Port Louis. De helft van alle inwoners woont hier.

Idyllische baaien en stranden
Dit paradijselijke eiland heeft voor toeristen zeer veel te bieden en staat bekend als “de meest luxe strandbestemming” in de Indische Oceaan. Deze vakantiebestemming met haar heerlijke klimaat, prachtig witte stranden en wuivende palmbomen is tegenwoordig zeer goed betaalbaar. U vindt op het eiland een aantal van de mooiste stranden van de wereld. Elk “bountystrand” heeft daarbij een geheel eigen charme. Twee stranden mag u daarbij zeker niet missen. In de eerste plaats het strand in de oudste en drukste vakantieplaats Grand Baie met een groot aanbod van hotels, winkels, restaurants en nachtclubs. Tevens zijn de stranden van Le Morne die op een schitterend schiereiland liggen met op de achtergrond een indrukwekende bergketen, een eldorado voor de strandliefhebber. De beste plaatsen om te zwemmen zijn Pereybére, Mont Choisy en Trou aux Biches. Een andere zeer grote trekpleister van Mauritius vormen de indrukwekkende koraalriffen die vrijwel het hele eiland omringen. Met de langste en mooiste koraalriffen ter wereld is Mauritius dan ook een echte hotspot voor duikliefhebbers en snorkelaars. Verder kunt u langs de kust ook uitstekend kitesurfen. De meest legendarische surfspots vindt u langs de zuidwestkust. De surfspots langs de noordkust zijn relatief minder toeristisch maar wel van prima kwaliteit. Over het algemeen geldt voor alle surfspots dat mei tot oktober de beste tijd is om te surfen op Mauritius.

Natuur & Cultuur
Voor natuurliefhebbers is dit eiland ook een eldorado. Mauritius beschikt ook namelijk over diverse prachtige nationale parken. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreid netwerk van wandelpaden door het Black River Gorges National Park. Hier kunt u meer dan 300 zeldzame bomen, planten en bloemen bewonderen. Verder is een bezoekje aan de botanische tuinen van Pamplemousses ook zeer aan te raden. Het binnenland bestaat uit indrukwekkende bergketens afgewisseld met kratermeren. Het landschap verandert richting de kust in groene bossen en suikerrietplantages.

U vindt op het eiland ook drukke steden en kleine vissersdorpjes. Port Louis, de hoofdstad, is een bruisende stad met een drukke overdekte markt, musea, diverse monumentale gebouwen en een groot winkelcentrum. Sinds 2010 is Mauritius voor 80% duty free zodat veel producten goedkoper zijn dan in Nederland.

Charamel is een voorbeeld van een authentiek dorp. Dit dorpje heeft een schilderachtige locatie te midden van een zeer indrukwekkende natuur. De watervallen hier zijn adembenemend mooi. Tevens kunt u hier de unieke 7 kleuren aarde bewonderen.
U zult verder ronduit verrast zijn door de hartverwarmende vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking die bestaat uit een mix van afstammelingen van bevolkingsgroepen uit de hele wereld zoals Europeanen, Afrikanen, Chinezen en Indiërs. Alle grote wereldgodsdiensten zijn dan ook op het eiland vertegenwoordigd. Zo vindt u er tempels, pagodes en moskeeën naast elkaar. De belangrijkste godsdienst op het eiland is het hindoeïsme. Over het eiland verspreid bevinden zich meer dan 150 tempels. De hindoe-bruiloften zijn zeer groots en kleurrijk. De Creoolse sega, de oorspronkelijke slavendans, is thans de nationale dans van Mauritius. Rituele feestdagen worden uitbundig gevierd en u bent als toerist ook van harte welkom om deel te nemen aan deze festiviteiten.

Mauritius is met haar vele idyllische baaien en prachtige stranden ook een zeer geliefde plek om te trouwen. Een aantal hotels is volledig ingespeeld op grootse bruiloften. De bruiloften vinden altijd plaats na 4 uur als de plaatselijke ambtenaar klaar is met zijn dagelijkse bezigheden. Voorafgaand dient u een bezoekje te brengen aan Port Louis. Verder moet u 3 werkdagen op het eiland vertoeven voordat u kunt trouwen.

Mauritius is eveneens een ideale plek voor golfliefhebbers. De golfbanen liggen in een prachtig landschap. Een aantal van deze banen ligt direct aan zee.

U kunt ook vanaf het Mauritius ook een uitstapje maken naar diverse andere eilanden waaronder het droomeiland Ile aux Cerfs. Dit eiland is alleen per vissersboot te bereiken. Op dit idyllische eiland vindt u nog onontdekte lagunes met indrukwekkende koraalriffen. Verder zijn er 2 restaurants op het eiland.

Eten & drinken
Ook op culinair gebied waant u zich op Mauritius in een waar paradijs. De authentieke keuken van Mauritius is de Creoolse keuken. Rijst en diverse specerijen vormen hierbij de basis waarbij dan vis of vlees wordt toegevoegd. Verder vindt u er een mix van gerechten uit de Japanse, Chinese en Afrikaanse keuken. De koks bereiden hun maaltijden hier nog echt met liefde en passie. Het authentieke drankje van het eiland is de Green Island Rum. De zoete donkerbruine rum wordt vaak bij het dessert gedronken.

Meer over Mauritius >

Vergelijk 5 vakanties in Mauritius

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


Zilwa Attitude


Mauritius • Noordkust
 • WiFi
 • All Inclusive
 • Entertainment
 • 4 Buitenzwembaden
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

Recif Attitude


Mauritius • Noordkust
 • Fietsverhuur
 • All Inclusive
 • Catamaran
 • Alleen voor volwassenen
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

RIU Creole


Mauritius • Westkust
 • WiFi
 • All Inclusive
 • Yoga
 • A la carte restaurant
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

RIU Le Morne


Mauritius • Westkust
 • WiFi
 • All Inclusive
 • Fitness
 • Yoga
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

Be Cosy


Mauritius • Noordkust
 • WiFi
 • Babysitservice
 • Wasservice
 • Halfpension
Geen aanbieders
Vergelijk
0 aanbieders

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01