• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Oostkust
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Oostkust 2019

x
Vakantie Oostkust 2019
De oostkust van Mauritius is het dunst bevolkt. Deze kust wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen. Uitgestrekte witte zandstranden omzoomd door kokospalmen maken deze kust tot een droombestemming. De kust is vanwege de schitterende koraalriffen zeer geliefd bij duikliefhebbers en snorkelaars. U vindt bij Belle Mare en Palmar de beste hotels van het eiland Aan deze kust bevinden zich verder ook het vissersplaatje Trou d’Eau Douce, de voormalige “hippiestad” Mahébourg en de zeer bezienswaardige Vieux Grand Port.

Het kustgebied Belle Mare en Palmar bestaat uit diverse stranden en veel hotels. De openluchtmarkt Flacq market is ook zeer populair en wordt zowel door toeristen als door locale inwoners druk bezocht. Langs de deze kust strekt de grootste lagune van het eiland zich uit. Deze meet maar liefst 23 kilometer. Het water biedt een fascinerende caleidoscoop van tinten blauw en groen. De steile groene berghellingen worden afgewisseld door met kleine dorpjes.

Trou d’Eau Douce is een eenvoudig typisch Mauritiaans vissersdorp met een ongedwongen sfeer. Op het strand is het een druk komen en gaan van vissersboten. Veder vindt u er naast wat winkeltjes en restaurants ook een kerk, een moskee en diverse hindoe tempels. Vanuit het dorp kunt u een mooie excursie maken naar het idyllische eilandje Ile au Cerfs. Het eiland ligt in een prachtige lagune en is een paradijs voor watersporters. Op het eiland vindt u verder diverse wandelpaden en sinds kort een golfbaan. Het eiland is onbewoond.

De sfeer in Mahébourg is door de aanwezigheid van de vele originele Creoolse woningen nog echt authentiek. Reizigers uit de hele wereld strijken hier neer en blijven vanwege het natuurschoon en de ongedwongen sfeer. Alle religies zijn hier vertegenwoordigd en u vindt er een moskee, tempel en kerk naast elkaar. Voor de cultuurliefhebber is er ook een mooi archeologisch museum. Op marktdagen is het in het centrum gezellig druk. Langs de kust ligt een mooi promenade. Het stadje zelf heeft geen strand maar ten zuiden van de stad liggen 2 prachtige stranden. In Vieux Grand Port kunt u de oudste ruïnes van Mauritius bewonderen.

Kenmerk van deze kust is verder dat er een straffe wind kan waaien. In de hete maanden zorgt dit voor de nodige verkoeling echter van mei tot september kan dit nog wel eens wat fris uitpakken.

Meer over Oostkust >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01