• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Azoren
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Azoren 2019

x
Vakantie Azoren 2019
Kiezen voor een zonvakantie op de Azoren, betekent kiezen voor prachtige natuur en idyllische plaatsjes. Tegelijkertijd kunt u hier genieten van de optimale verhouding tussen toerisme en rust, tussen comfort en natuur. Het eiland biedt u verschillende accommodaties, variërend van luxe resorts tot pittoreske hotels. Deze bieden u een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige watervallen, indrukwekkende kraters en grotten en heerlijke warmwaterbronnen te bezoeken. Bovendien is ook de bevolking erg gastvrij. Er zijn het hele jaar door volksfeesten en processies te zien, want elk dorp heeft zijn eigen feest om een lokale heilige te eren. Ook na een oogst wordt er feest gevierd tot diep in de nacht. Ook zin om te feesten? Boek nu uw vakantie naar de Azoren voor 2019!

Landschap en Klimaat

Met de Azoren worden 9 eilandjes bedoeld die midden in de Atlantische Oceaan liggen. Het oppervlakte bedraagt in totaal 2333 vierkante kilometer en het hoogste punt van de bergachtige eilandjes is 2351, wat meteen het hoogste punt van heel Portugal is. Elk eiland is op zijn eigen manier schitterend. Overal vindt men grootste bossen, uitgestrekte weiden, indrukwekkende vulkanen, prachtige meertjes en schitterende watervallen. De begroeiing varieert van hortensia's tot varens, van wijngaarden tot bananenplantages. Stranden bestaan voornamelijk uit lava. Mooi is het wel, maar veel mogelijkheden tot strandrecreatie zijn er niet.

Het klimaat van de Azoren is zeer constant, wat zeer opvallend is gezien de ligging midden in de oceaan. Dit zorgt er wel voor dat het weer het hele jaar door zeer aangenaam is. Er is een vrij hoge vochtigheidsgraad, maar de temperatuur blijft het hele jaar tussen de 14 en 25 graden Celsius schommelen. De watertemperatuur blijft ook prettig, met een minimum van 16 en een maximum van 22 graden.

Toerisme

De Azoren liggen tussen New York en Portugal in en vanaf Lissabon is het zo'n 2 uur vliegen. Varen is niet mogelijk, want een commerciële ferryverbinding is er niet. Tussen de eilanden zelf is er wel een verbinding, maar die vaart niet het hele jaar. Vliegen kan wel. Eenmaal aangekomen is er een breed scala aan mogelijke activiteiten. Uiteraard is genieten van de natuur door middel van een wandeling altijd de moeite waard. Daarnaast kan men ook surfen of duiken, waar de wateren rondom het eiland Santa María zeer geschikt voor zijn. Ook kan men walvissen en dolfijnen spotten. Als u het liever wat rustiger houdt zijn er ook prachtige herenhuizen te bewonderen en leuke terrasjes en andere uitgaansgelegenheden te vinden in de grotere plaatsen. Kortom, de Azoren bieden voor ieder wat wils. U bent ook in 2019 verzekerd van een onvergetelijke vakantie.

Meer over Azoren >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01