• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Koh Samui
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Koh Samui 2019

x
Vakantie Koh Samui 2019
Tropisch eiland Koh Samui heeft een prachtige ligging in het azuurblauwe water van de Golf van Thailand. Oorspronkelijk leefden voornamelijk vissers op Koh Samui, maar sinds de rugzaktoeristen het destijds nog moeilijk bereikbare eiland ontdekten, is de ontwikkeling van Koh Samui als toeristenbestemming in een stroomversnelling geraakt. Anno nu voldoet het eiland aan alle voorwaarden om door te gaan als volwaardige vakantiebestemming. Accommodaties zijn in grote getale gebouwd, waaronder prachtige resorts als Visit Chaweng Regent Beach Resort en het schitterende Thai House Beach Resort die van alle mogelijke faciliteiten voorzien zijn. Geheid dus dat een vakantie op Koh Samui in 2019 een onvergetelijke reis wordt!

Tal van activiteiten op een oppervlakte van slechts 247 vierkante kilometer

Koh Samui is een ideale plaats om te ontspannen, maar daarnaast is er nog genoeg te beleven. Het tempelcomplex Wat Phra Yai is verreweg de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. En vanaf de enorm hoge Boeddha van de Wat Phra Yai heeft u ook nog eens een schitterend uitzicht. De Koraalboeddha bij Hua Thanon daarentegen is nauwelijks bekend bij het publiek en wordt bijna uitsluitend bezocht door gelovige eilandbewoners. In de Wat Khun Aram is de gemummificeerde monnik Loung Pordaeng te aanschouwen, nog altijd in de houding waarin hij in 1980 gestorven is – in een zittende meditatiepositie. Het oudste huis van het eiland staat in Ban Thale. Bijzonder gezien het feit dat het gehele huis gemaakt is van teak hout en op zo’n manier dat spijkers nauwelijks nodig waren. Op Koh Samui is van alles te doen en te ontdekken. Karten vlakbij het oude dorpje Bo Phut waar regelmatig festiviteiten met Thaise lekkernijen, muzikanten en kleurrijke uitziende mensen plaatsvinden en voor de grootste parelkwekerij ter wereld hoeft u slechts één eilandje verder met de veerboot. Ook nabijgelegen is Koh Phangan, dat vanwege haar befaamde fullmoon parties met name onder jongeren populair is.

Diversiteit alom in het natuurschoon van Koh Samui

Het Thaise eilandje heeft een heel gevarieerde natuur. Om bij de Na Muang watervallen te komen hoeft u slechts een kleine wandeling over een pad in Ban Thurian te maken (of u gaat op de rug van een olifant), waarna u de idyllische plekken bereikt waar aan de voet van de watervallen ook gezwommen kan worden. De rotsformaties bij Hin Ta en Hin Yai zijn vrij opmerkelijk; laat uw fantasie er de vrije loop. De rotsen zijn ook bekend onder de liefkozende namen ‘opa en oma’. Zuidoostelijk op het eiland ligt de vlindertuin aan het strand van Laem Set; een prachtig gezicht hoe vlinders in alle kleuren en formaten om u heen fladderen. En hoewel niet in de vrije natuur geeft het Samui Aquarium een goede kijk op welke exotische vissen en andere dieren onder water leven. Iets ten noordwesten van Koh Samui liggen enkele onbewoonde eilanden, die tezamen het Ang Thong Marine National Park vormen. De natuur is hier ongerept en deze plek is ook uitermate geschikt om snorkelend het onderwaterleven te bewonderen. En laten we vooral de diverse mooie stranden van Koh Samui zelf niet vergeten!

Restaurants met ongewone vergezichten

Het aangename klimaat van Koh Samui valt het best te omschrijven als tropisch. In tegenstelling tot het grootste deel van Thailand blijft het regenseizoen van het eiland namelijk beperkt tot november. U kunt dus vrijwel het hele jaar terecht op de witte zandstranden van Koh Samui voor een ontspannen zonvakantie. Niet voor niets eindigen veel mensen hun indrukwekkende reis door Thailand op het kleine eilandje. Van Koh Samui wordt bovendien wel gezegd dat niemand er honger zal lijden; het aanbod van restaurants en andere eetgelegenheden is enorm en nagenoeg alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd. De meeste eetgelegenheden zijn gevestigd op mooie of onverwachte plekjes; kijk niet vreemd op van een terras op een verlaten strandje of op grote hoogte op de top van een rotsformatie. Bekijk hier het aanbod voor 2019.

Meer over Koh Samui >
Geen vakanties gevonden
Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor de door u opgegeven criteria of zoekopdracht. Probeer een nieuwe zoekopdracht of verwijder enkele van de geselecteerde filteropties.

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01