• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
 • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
 • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Tunesië
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Tunesië 2019

x
Vakantie Tunesië 2019
Voor een avontuurlijke vakantie in Noord-Afrika zou u eens kunnen overwegen om in 2019 Tunesië te bezoeken. Nog niet ontzettend veel mensen kiezen voor dit Noord-Afrikaanse land, maar hier kunt u een veelzijdige vakantie doorbrengen. Bezoek de historische stad Monastir of verblijf in een hotel bij de Golf van Hammamet, waar prachtige stranden te vinden zijn. Een vliegreis naar Tunesië duurt slechts 3 uur, dus qua reistijd doet het niet veel onder voor een land als Turkije. Het verschil tussen de Europese en Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee is groot en dat verschil valt niet altijd in het voordeel van de Europese landen. De gastvrijheid in Noord-Afrika is ongekend, het weer is vrijwel perfect en de mogelijkheden enorm. Boek nu uw vakantie naar Tunesië in 2019!!

Prachtige natuur in Tunesië

Als u aan Tunesië denkt, dan denkt u vast: Afrika, dus woestijn en droogte. Hoewel dit beeld niet geheel onterecht en onjuist is, moeten we benadrukken dat het land veel meer dan dat te bieden heeft. Het land heeft een schitterende natuur. Er zijn prachtige bergen, vlaktes, ravijnen en eilanden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw verblijf. Over het algemeen is Tunesië vooral een kleurrijk land met vele prachtige bossen en plantensoorten zoals de Eucalyptusboom, vijgenbomen en jasmijnplanten. De meeste toeristen komen echter voor de stranden. Met ruim 1200 kilometer aan kust kunt u er van uitgaan dat er genoeg prachtige stranden te vinden zijn, waar u met het hele gezin tot rust kunt komen.

Het klimaat van Tunesië is niet in een woord te beschrijven. In het grootste deel van het land heerst er een woestijnklimaat, waar de temperatuur vooral in de zomer flink kan oplopen. Aan de kust zorgt de Middellandse zee voor een gematigder temperatuurtje. Hier heerst dus een mediterraan klimaat, dat gekenmerkt wordt door zachte winters en warme zomers. Ideaal dus voor een heerlijke strandvakantie in Noord-Afrika.

Cultuur in Tunesië

Vrijwel iedereen kent het verhaal van Hannibal. Deze Carthaagse generaal ging met zijn olifanten op veldtocht tegen de Romeinen in de tweede eeuw voor Christus en trok na een lange tocht de Alpen over richting Rome, waar hij uiteindelijk toch is verslagen door de Romeinen. Hannibal komt uit het gebied wat wij nu Tunesië noemen. Toen heette dit gebied Carthago. Na het verlies kwam het gebied enige eeuwen later onder de Romeinse heerschappij. Vanaf de zevende eeuw na Christus werd het gebied opgenomen bij het grote Arabische Rijk. In de 19e eeuw was het gebied door verschillende machthebbers gedestabiliseerd en grepen de Fransen de macht totdat Tunesië in 1955 autonoom werd. Het land was sindsdien redelijk stabiel totdat in 2011 de Jasmijnrevolutie plaatsvond en premier Ben Ali werd afgezet. Deze revolutie maakte deel uit van de zogenaamde Arabisch Lente en wordt geprezen om zijn effectiviteit en gevolgen.

In Tunesië zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden. Eén van die bezienswaardigheden is de oude binnenstad van Monastir. Hier zijn diverse winkeltjes en restaurantjes waar u echt kennis maakt met de geschiedenis en cultuur van het land. Ook de Medina in Tunis, het oude stadscentrum, is een absolute aanrader en is tevens door UNESCO op haar Werelderfgoedlijst geplaatst. Wilt u weten waar Hannibal en zijn olifanten vandaan kwamen? Bezoek dan Carthago. De resten van deze oude stad liggen op een kleine tien kilometer van Tunis en zijn zeer de moeite waard. De lange en interessante geschiedenis van Tunesië heeft her en der veel sporen achter gelaten.

Zon, zee en strand in overvloed

Waar de meeste mensen voor komen zijn natuurlijk de weelderige stranden aan de prachtige noordkust van Afrika. Twee plaatsen in Tunesië zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot zeer populaire bestemmingen: het schiereiland Djerba en de noordelijker gelegen Golf van Hammamet. Hier vindt u vele moderne hotels, resorts en uitgaansgelegenheden, die aan alle wensen van de moderne toerist voldoen. Vooral de all inclusive resorts zijn erg in opkomst, maar vergeleken met bijvoorbeeld Turkije verblijft u hier nog in relatieve rust. De meeste Tunesiërs zijn erg behulpzaam en vriendelijk, zodat u zich snel thuis zult voelen in dit prachtige Noord-Afrikaanse land. Proef de sfeer zelf tijdens een vakantie in 2019.

Meer over Tunesië >

Vergelijk 3 vakanties in Tunesië

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


Royal Kenz


Tunesië • Golf van Hammamet
 • 2 Buitenzwembaden
 • Zandstrand
 • Sauna
 • A la carte restaurant
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder

Tej Marhaba


Tunesië • Golf van Hammamet
 • Lounge
 • Golf
 • Tennis
 • Animatie
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder
9.0

RIU Bellevue Park


Tunesië • Golf van Hammamet
 • Buitenzwembad
 • Binnenzwembad
 • Schoonheidssalon
 • A la carte restaurant
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01