• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
 • Alleen ANVR-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
 • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Golf van Hammamet
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Golf van Hammamet 2019

x
Vakantie Golf van Hammamet 2019
Verreweg de best bezochte bestemming van Tunesië is de Golf van Hammamet. Langs deze kuststrook aan de Middellandse Zee zijn onder meer de badplaatsen Monastir, Nabeul, Sousse en Hammamet – dat ook wel het Saint Tropez van Tunesië wordt genoemd – gelegen. Dit gebied van Tunesië is een goede mix van het moderne Westen en het mystieke Oosten. Het toerisme heeft een grote groei doorgemaakt en vakantiegangers mogen dus best wat verwachten van de accommodaties in de Golf van Hammamet. Hotels en resorts als het populaire Riadh Palms en het One Resort Monastir zullen u zeker niet teleurstellen. Voor uw vakantie in één van de badplaatsen aan de Golf van Hammamet hebben wij alvast de fijnste accommodaties van 2019 vergeleken.

Een virtuele reis langs de badplaatsen van de Golf van Hammamet

Nabeul is de meest noordelijk gelegen badplaats aan de Golf van Hammamet en tevens hoofdstad van de regio. Kunstnijverheid is altijd de bron van inkomsten geweest en nog steeds worden op de lokale soeks ambachtelijk vervaardigd aardewerk, fijn borduurwerk en smeedijzeren voorwerpen verhandeld. U kunt het gemoedelijke Nabeul onmogelijk zonder enkele originele souvenirs verlaten. Hiervandaan dalen we af naar Hammamet dat met haar bloeiende bougainville en jasmijnstruiken binnen de muren van de Medina een even sfeervol stadje is. Witgepleisterde huisjes hebben helblauwe deuren, het zeewater beukt tegen de stadswal en buiten het centrum vieren toeristen vakantie aan het strand waar allerlei watersporten mogelijk zijn. Nog verder naar het zuiden bereiken we Sousse. Dit is een gerenommeerde badplaats, maar bovenal een historisch stadje. In het centrum zijn veel Middeleeuwse monumenten bewaard gebleven, waaronder de stadsmuren, de Kasba en de Grote Moskee en ook zijn er interessante musea te vinden. Op het meest zuidelijke punt van de Golf van Hammamet komen we uiteindelijk aan bij Monastir. De havenstad is gebouwd op de ruïnes van de vroegere Fenicische, Carthaagse en Romeinse bouwwerken. Het fort van Monastir El Ribat is het oudste van Noord-Afrika. Het is volledig gerestaureerd en was daarna zelfs het decor van een film, dus absoluut een bezoek waard.

Natuurschoon in de regio

De Golf van Hammamet beschikt over de mooiste zandstranden van Tunesië. De zee is helderblauw op grote stukken zijn voorzieningen als ligbedden en parasols aanwezig en ook watersportfaciliteiten. Leuk zijn ook de onontdekte stukjes strand net buiten de toeristische zone. Ook vinden regelmatig strandfeesten plaats wat het vakantieplezier natuurlijk nog meer verhoogd. Al met al een succesformule aan het strand waar u zich in 2019 ook prima zult vermaken. Het landschap van de Golf van Hammamet kenmerkt zich door olijfboomgaarden en zoutmeren die ’s zomers droog komen te staan. Daarnaast groeien hier ook veelvuldig palmbomen, vijgen- en amandelbomen. Grote kans ook dat u flamingo’s tegenkomt; zo in het wild is weer eens wat anders dan een bezoekje aan Artis!

Zonnig vakantie houden tegen betaalbare prijzen

Het klimaat dat heerst in de Golf van Hammamet is uiterst aangenaam. Gemiddeld schijnt de zon hier vijf uur per dag in januari en elf uur per dag in juli en augustus. In de zomer loopt de temperatuur op tot net boven de 30 graden en zelfs in winterse maanden daalt het kwik hier gemiddeld niet onder de 15 graden. Voor een zonovergoten vakantie bent u hier dus op de goede plek. Nog een groot voordeel van een vakantie in deze Tunesische regio is de betaalbaarheid van luxe. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar ook in de all inclusive resorts kunt u vrij goedkoop uit zijn. Zo geniet u dus dubbel van uw welverdiende vakantie!

Meer over Golf van Hammamet >

Vergelijk 3 vakanties in Golf van Hammamet

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


Royal Kenz


Tunesië • Golf van Hammamet
 • 2 Buitenzwembaden
 • Zandstrand
 • Sauna
 • A la carte restaurant
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder

Tej Marhaba


Tunesië • Golf van Hammamet
 • Lounge
 • Golf
 • Tennis
 • Animatie
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder
9.0

RIU Bellevue Park


Tunesië • Golf van Hammamet
 • Buitenzwembad
 • Binnenzwembad
 • Schoonheidssalon
 • A la carte restaurant
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder
1 aanbieder

Vakatoo.nl
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01